Hoppa till innehåll

Lymfmassage

lymfsystemet

Lymfbehandlingen syftar till att få igång två mycket viktiga system i kroppen. Enkelt kan man säga att fungerar inte andningen optimalt så fungerar inte lymfsystemet. Andningen påverkas till stor del av vårt mående. Därför kräver dessa behandlingar en stor dos egenvård på hemmaplan mellan sessionerna.

Lymfsystemet är centralt för en fungerande kropp. Det är kroppens avlopp/reningssystem och det suger upp de cirka fyra liter vätska och slaggprodukter som blodomloppen lämnar efter sig varje dag, och renar det sedan från virus, bakterier och sjukdomsframkallande organismer.

Lymfsystemets pump är diafragman. Därför är andningen den viktigaste komponenten för att lymfsystemet ska fungera. Jag arbetar med specifika och enkla andningsövningar och mjuk massage för att stötta lymfsystemet. Problemet ligger allt som oftast i grundcirkulationen, därför läggs stor vikt på att hitta tillbaka till vår biologiska korrekta andning.

Tecken på problem med lymfsystemet är ödem/svullnad efter operation (vanligt vid bröstcanceroperation),  fibroser, smärta i bindväven, ömma och svullna ben/fötter, frusen och kall, åderbråck och celluliter, svårigheter att gå ner i vikt, migrän, domningar i armar och ben, sömnsvårigheter, trötthet, återkommande förkylningar och bihåleinflammationer, problem med slem i halsen/näsan.

Alla kroppar är olika och behöver olika lång tid och hjälp för att få igång systemen igen. Detta är ingen quick fix utan dessa behandlingar syftar till att du ska klara av att underhålla andningen och lymfsystemet själv på egen hand med den kunskap du får utav mig.

BOKA TID