Hoppa till innehåll

Yoga Meditation

malin yogar

Vad är yoga?

Yoga är ett system där man genom olika fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar en balans mellan kropp och själ. Så vitt vi vet kommer yoga ursprungligen från Indien och är minst 5000 år gammal. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. En vanlig missuppfattning är att yoga bara är olika fysiska ställningar men yoga är en hel vetenskap. Yoga syftar till att man skapar en balans mellan kropp och själ. Yoga är en teknik för fysiskt, mentalt och ett andligt växande.

Yoga är en sorts teknik för att uppnå en fullständig medvetenhet. Att vara medveten innebär att man ständigt övar på att vara närvarande i nuet, att vara medveten om det som händer och vara uppmärksam med alla sina sinnen. Regelbunden yogaträning ökar ens förmåga att lära sig att lyssna inåt och ökar medvetenheten om vad som händer i sin kropp och sinne. Omedvetna beteenden och mönster kommer upp till ytan. Vi upptäcker våra spänningar och blockeringar i vår kropp och sinne. När man väl har blivit medveten om de olika blockeringarna kan man med hjälp av olika tekniker lösa allt från grunden.

När jag undervisar så mixar jag kundaliniyoga, medicinsk yoga och yinyoga. Ju mer jag läser och förstår om andning, desto mer kan jag inte stå för många av de andningstekniker som finns inom kundaliniyogan. Därför väljer jag att ta russinen ur kakan och har skapa en medveten yoga istället. Yogan passar alla, du kan sitta på mattan eller på en stol. Övningarna anpassas så att just Du får ut maximalt av din yogapraktik. 
 Som jag ser det är det där vi finner nyckeln till ökad medvetenhet. Först arbetar vi fysiskt med kroppen, sen vilar vi och blir redo för meditation. I dagens samhälle behöver vi tid både att komma ner i varv (vilan) och vi behöver meditationen för att hitta fokus, landa i oss själva och hitta hem.   

 

Fördelar med att utöva yoga

• Kroppens stresshormon kortisol minskar

• Du hittar nya muskler

• Smärta, som exempelvis mensvärk, kan minska

• Risken för att drabbad av framtida hjärt- och kärlsjukdomar minskar

• Blodtrycket sjunker

• Lyckohormonerna börjar pumpa runt i kroppen – hallå, lyckopiller!

• Koncentrationsförmåga och minne förbättras

deniz-altindas-t1XLQvDqt_4-unsplash

Olika typer av yoga

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en mjuk yogaform med fokus på lugna rörelser i takt med andningen. Vi vilar mellan övningarna, för att på så sätt lära kroppen att varva ner mellan “arbetet”. Vilket hjälper oss i livet, att lätt kunna varva ner i små pauser. 

Yinyoga

Yinyogan är en lugn yogaform. Vi arbetar med bindväven, fascian som ska få sträcka ut. Vi stannar i positionerna i flera minuter. Här riktar vi fokus inåt, hur det känns, och håller hela tiden kvar det lugna medvetna andetaget.  

Onlinekurser

Yoga on the go!

Korta yogasekvenser och meditationer som du kan utöva närsomhelst när du känner att du behöver en kort paus

Yogapass som passar de flesta

Du bör kunna alternera mellan att sitta på stol/matta och ligga på matta. Du har tillgång till passet i 120 dagar.

Yogapass för ischiasnerven

Du kan yoga från stolen eller mattan. Du har tillgång till passet för alltid.
Staplade stenar i ett hav

Online yoga 2021

Yoga för alla! Sitt på stol eller matta.

Sagt om Omnia Puras yogapass

Bra redskap och pass att ta till när vardagen snurrar på!
Karin
4/5
Tack!
Sofia
5/5
Professionell och skicklig, fantastiskt bra!
Linda E
5/5
Skönt yogapass för kropp och själ!
Ann N
5/5
Rysningar och trevligt bemötande. Jag kommer prova igen.
Göran N
5/5