Hoppa till innehåll

Lymfsystemet

Nästa tillfälle är mars 2023,  VillaVila Västergatan 12, Hörby

Problem med svullnad i kroppen? Känns kroppen tung? Är din hud i obalans, har du återkommande infektioner eller finns det ledsmärta?

Detta kan vara tecken på nedsatt lymfsystem. Ett trögt lymfsystem kan uttrycka sig på många olika sätt, eftersom alla kroppar är unika. 

Lymfsystemet är kroppens viktiga reningssystem som tar hand om slaggprodukter som vår kropp behöver rensa ut för att fungera optimalt. Det kan vara bakterier, virus eller toxiner bland annat.

 Har vi ett trögt eller nedsatt lymfsystem kan vi få svullnader, inflammation, smärtor, matsmältningsproblem, återkommande infektioner med mera.

I denna workshop får du verktyg för att själv kunna stötta ditt eget lymfsystem på bästa sätt. Med enkla metoder såsom egenvårdsmassage, andning, övningar och kunskaper i hur vårat viktiga system fungerar, ger du Dig förutsättningar till en bättre fysisk och mental hälsa!  

Du får med dig:

  • Kunskaper i lymfsystemet och dess uppbyggnad
  • Enkla övningar för att förbättra andning, cirkulation och avslappning i kroppen
  •  Tips och råd kring din kost och vardag för att främja lymfsystemet
  • Och mycket mera.

Anmälan är bindande, bekräftad betalning lika med garanterad plats. Din investering 700 kr. Fika och te ingår. Invänta bekräftelsemail och betalningsalternativ innan betalning. Maila hej@omniapura.se för anmälan

Välkomna 

Malin Engvall Omnia Pura 

”Lymfa” är latin och betyder ”klart vatten”.

Lymfsystemet kan på många sätt betraktas som ett transportmedel för de viktiga vita blodkropparna. De når ut till alla delar av kroppen och de angriper främmande ämnen som kan angripa kroppen.
De vita blodkropparna har den unika egenskapen att de faktiskt känner igen infektioner som tidigare har angripit kroppen. 

Kroppens lymfsystem kan jag beskriva som ett spindelnät. I detta nät håller bland annat miljarder vita blodkroppar vakt, redo att bekämpa virus och bakterier.

I lymfkärlen transporteras en tunn och genomskinlig vätska, lymfan. Lymfkörtlarna pressas samman av kroppens olika rörelser.
På det sättet hålls vätskan i rörelse. Detta skiljer sig från blodets kretslopp, där hjärtat pumpar runt vätskan (blodet) i systemet. Lymfsystemet består av lymfkärl och lymfkörtlar som finns i hela kroppen.

Lymfsystemet har tre viktiga uppgifter:
Den samlar upp överflödig vätska.
Den fångar upp olika ämnen som trängt ut genom blodkärlen.
Den försvarar kroppen mot virus, bakterier.