Hoppa till innehåll

Snarkningar

•SNARKNINGAR•

Snarkningar är ett tecken på icke optimal andning. Vid snarkning så munandas och överandas/hyperventilerar du. Du vädrar ut för mycket koldioxid som leder till stresspåslag för kroppen. Svalget är också ofta trångt vilket leder till ytlig andning. Vi behöver mer koldioxid i kroppen, det gör oss lugna, avslappnade. Exempelvis så beror all ångest på koldioxidbrist. Det är därför det hjälper att andas i en påse (du andas in din utandningsluft-koldioxid). Snarkningar är helt enkelt dåligt för sömnkvaliten eftersom din kropp har svårt att komma ner i djupsömn. Även om du inte snarkar själv kan en snarkande partner förstöra din nattsömn. Att snarka för kroppen är som för bilen när du kör med handbromsen i.

Snarkning är också inkörsporten till sömnapné, det vill säga andningsuppehåll under sömnen.
Här är det också viktigt att börja med problemet, det vill säga andningen.

Enklaste sättet att komma undan snarkningar är att tejpa munnen nattetid. (Förvånad ??) Testa en månad, har det inte blivit bättre, så kan det vara bra att börja andningsträna.
Andningen är grunden för vår hälsa. Tyvärr frågar ytterst få läkare “hur andas du?” Din andning speglar nämligen din hälsa.